Biografie

Een rasechte brander

Niels van Kollenburg is geboren in ‘s-Hertogenbosch en woonde destijds met zijn ouders en broer in Vught.
Al snel verhuisde ze naar Udenhout; een gezellig Brabants dorpje in de gemeente Tilburg. In dit pittoreske Udenhout -gelegen tussen Tilburg en Den Bosch- is deze artiest dan ook opgegroeid. Inmiddels is Niels woonachtig aan de Piushaven in de stad Tilburg zelf.
Zanger Niels van Kollenburg, een echte Brabander dus!

Van zingen tot zanger..

Zanger Niels van Kollenburg uit Tilburg

De liefde voor muziek was er  natuurlijk altijd al, maar de muzikaliteit (lees: het zingen) kwam bij de Brabantse zanger naar boven rond zijn 18e levensjaar.
Ik kreeg een heel leuke job bij een professioneel geluidsverhuurbedrijf uit Tilburg. Daar verzorgden we het geluid voor diverse bekende Nederlandse artiesten, zoals feestzanger Alex en Django Wagner. Zo kwam ik van dichtbij in aanraking met het feestgehalte van Nederlandstalige muziek en dat vond ik direct heel erg gezellig! Met het mee-zingen en dansen groeide ook mijn passie voor het zingen en entertainen!

In die periode was Niels ook bezig met behalen van zijn rijbewijs. Ook zijn rij-instuctrice had hij met dit ‘goedaardige virus’ aangestoken en op haar verzoek nam Niels een leuke verzamel-CD met Nederlandstalige (volks)muziek mee.
‘Het waren echt van die heerlijke meezingers. Als we dan aan het meezingen waren, zette mijn rij-instructrice ineens het geluid uit haha..! Maar ik zong dan natuurlijk zonder erg gewoon door!’ lacht Niels.
Zo werd zijn rij-instructrice een van de eersten die het talent van deze sympathieke Brabantse artiest ontdenkte.

Na deze stimulans ging het balletje (of de microfoon) langzaam rollen! Want ook bij vrienden stond deze zanger al snel te zingen op allerlei feesten en partijen. ‘We zetten dan een bierkratje op zijn kop, ik kreeg de drum-microfoon in m’n handen gedrukt van de vader van een goede vriend en dan kon het feest beginnen! Zingen maar! Al snel kon ik niet meer op een feestje komen zonder dat er binnen no-time mensen op me af kwamen of ik alsjeblieft een liedje wilde zingen haha!’ aldus Niels.
De mensen waren enthousiast, er kwamen steeds meer fans bij en de eerste boekingen rolde binnen.

Het zingen en entertainen sloeg aan! En van het een komt het ander.
Niels nam zangles -in eerste instantie bij Wim Koevoets op het Factorium in Tilburg en investeerde steeds meer in zijn hobby. 
Later werd Niels van Kollenburg gecoached bij Vocal Center, bekend van o.a. Armin van Buuren / André Hazes en tv programma’s als X-Factor en The Voice of Holland.
‘En ach, een beetje gek en gezellig doen op zijn zat er altijd al in.’ zegt Niels. Zo lalde hij van meet af aan graag met zijn vrienden mee tijdens de Toppers concerten in de Johan Cruijf ArenA.
Maar het was in zijn eigen Udenhout waar Niels na een optreden voor familie op een huwelijksfeest direct werd terug gevraagd. En zo werd een nieuwe artiest geboren in Brabant.. zanger Niels van Kollenburg;-)

Zanger Niels van Kollenburg – het repertoire

Als (Nederlandstalige) zanger blijft mijn repertoire natuurlijk groeiende. Met zowel eigen repertoire als gezellige feestmuziek, meezingers en klassiekers. Kortom met de hits van toen en nu maken we er samen een leuk feestje van!
Na mijn debuutsingle ‘Waar ik voor leef‘ en de daarop volgende catchy dansplaat ‘Jij laat me zweven‘ is wegens succes kort daarna Niels zijn nieuwe feestplaat ‘Geweldig‘ uitgebracht onder PartyBob label, onderdeel van Berk Music. Een lekkere vrolijke en herkenbare kroegenplaat in een nieuw feestelijk jasje om lekker mee te zingen. Met een hoog feestgehalte dus! 
Je kunt Niels onder andere volgen op Spotify, Deezer, Apple Music, HitsNL, YouTube en aanvragen bij alle horeca gelegenheden en DJ’s in het land.
En natuurlijk hoor je zijn muziek regelmatig voorbij komen op diverse leuke radiostations waaronder RadioNL en UnityNL.

Verder bestaat het repertoire uit covers in diverse genres. Van volksmuziek, levenslied of smartlap tot Nederpop en -rock. Maar naast Nederlandstalig ook Engelstalig en zelfs Spaanstalig. Dit varieert van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, Van Dikhout tot Django Wagner of Andre Hazes (Jr). Maar voor een sixty van Tom Jones of Roy Orbinson draait Niels zijn microfoon zeker niet om!
En niet te vergeten natuurlijk actuele hits zoals De Toreador! Oh oh oh oh.. senorita!

 

Kortom, voor ieder wat wils; gezellig & betaalbaar! Dus heb of geef jij een feestje, festival of ander evenement? Een verjaardag, tuinfeest, bruiloft, examenfeest, personeelsfeest, braderie, (eindejaars)borrel, hollandse middag/avond, tentfeest, festival, huiskamerconcert, carnaval of ander uitje of gelegenheid? Bij je thuis, op de zaak of bedrijf-terrein, in een zaal of kroeg, feesttent of wat dan ook? Alles is mogelijk! Zanger Niels van Kollenburg is door het hele land te boeken of huren.

 

UPDATE: Ook corona proof optredens mogelijk in tijden van de coronacrisis. #covid-19

Neem direct vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Regelmatig treed ik op in Brabant en daarbuiten. Natuurlijk ook vaak in de regio Tilburg / Den Bosch / Breda / Eindhoven (o.a. Udenhout, Tilburg, Berkel-Enschot, Kaatsheuvel, Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Vught, Helvoirt, Haaren, Biest-Houtakker, Vught, ‘s-Hertogenbosch, Breda).