Biografie

Wie ben ik?

Mijn naam is Niels van Kollenburg. Geboren in Den Bosch, mijn ouders woonde toen nog in Vught.
Al heel snel verhuisden we naar mijn dorp Udenhout; een gezellig Brabants dorpje in de gemeente Tilburg. Hier ben ik opgegroeid en nog steeds woonachtig. Zanger Niels van Kollenburg, een rasechte Brabander dus!

Van zingen tot zanger..

Zanger Niels van KollenburgDe liefde voor muziek was er natuurlijk altijd al, maar de muzikaliteit (lees: het zingen) kwam naar boven rond mijn 18e.
Ik kreeg een heel leuke baan bij een professioneel geluidsverhuurbedrijf. Daar verzorgden we het geluid voor diverse bekende Nederlandse artiesten. Zo kwam ik voor het eerst in aanmerking met de gezellige Nederlandstalige muziek en ontstond mijn passie!

In die periode was ik ook bezig met behalen van mijn rijbewijs. Ik had mijn rij-instuctrice met het ‘virus’ aangestoken en een leuke verzamel-CD met Nederlandstalige muziek mee. Die werd niet alleen geluisterd, we zongen luidkeels mee! Mijn rij-instructrice zette dan ineens het volume uit om mijn zangkwaliteiten te bewonderen. Zo werd zij een van de eerste die mijn talent ontdekte en was een van de eerste fans geboren.
Na deze stimulans ging het balletje langzaam rollen! Want ook bij vrienden stond ik te zingen op feestjes en partijen. We zetten dan een bierkratje op zijn kop, pakte de drum-microfoon van de vader van een goede vriend en.. het feest kon beginnen!
Dit bleef niet bij een keer, want iedereen was zo enthousiast dat ze er geen genoeg van konden krijgen.

Het zingen en entertainen sloeg dus aan! En van het een komt het ander.
Ik nam zangles en investeerde steeds meer in mijn hobby. Wat begon met meezingen op liedjes werden al snel orkestbanden.
Toen ik echter in een kroeg op een feestje zong was het enthousiasme groot en werd ik direct terug gevraagd. En zo werd een nieuwe artiest geboren in Brabant.. zanger Niels van Kollenburg;-)

 

Zanger Niels van Kollenburg – het repertoire

Als (Nederlandstalige) zanger blijft mijn repertoire natuurlijk groeiende. Met een mooie mix van gezellige feestmuziek en meezingers maken we er samen een gezellig feestje van! Onlangs is mijn debuutsingle ‘Waar ik voor leef’ uitgebracht onder label PartyBob van Berk Music, een lekkere dansplaat maar tegelijk ook een meezinger. Het is een soort kruising tussen moombahton en een beetje funk.
Luister ‘Waar ik voor leef’ nu op Spotify, Deezer, iTunesHitsNL en bekijk hem op YouTube.

Verder bestaat mijn repertoire uit allerlei covers in diverse genres van levenslied of smartlap tot Nederpop en -rock. En dat zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Dit varieert van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, Van Dikhout tot Django Wagner of Andre Hazes (Jr). Maar kan even goed een sixty van Tom Jones zijn.

Je kunt me niet alleen boeken in de regio Tilburg / Den Bosch (o.a. Udenhout, Tilburg, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Loon op Zand, Vught, Helvoirt, Haaren) maar in heel Brabant en daar buiten.

Kortom, voor ieder wat wils. Gezellig en betaalbaar! Interesse in een betaalbare artiest? Stuur me een berichtje.