Biografie

Een rasechte brander

Mijn naam is Niels van Kollenburg. Geboren in Den Bosch, mijn ouders woonden toen in Vught.
Al snel verhuisden we naar Udenhout; een gezellig Brabants dorpje in de gemeente Tilburg. Hier ben ik opgegroeid. Inmiddels ben ik woonachtig in de stad Tilburg zelf.
Zanger Niels van Kollenburg, een rasechte Brabander dus!

Van zingen tot zanger..

Zanger Niels van Kollenburg uit Tilburg

De liefde voor muziek was er  natuurlijk altijd al, maar de muzikaliteit (lees: het zingen) kwam naar boven rond mijn 18e.
Ik kreeg een heel leuke baan bij een professioneel geluidsverhuurbedrijf uit Tilburg. Daar verzorgden we het geluid voor diverse bekende Nederlandse artiesten. Zo kwam ik voor het eerst in aanmerking met de gezellige Nederlandstalige muziek en ontstond tevens mijn passie voor het zingen!

In die periode was ik namelijk ook bezig met behalen van mijn rijbewijs. Ik had mijn rij-instuctrice met het ‘virus’ aangestoken en een leuke verzamel-CD met Nederlandstalige (volks)muziek mee. Die werd niet alleen beluisterd, we zongen luidkeels mee! Mijn rij-instructrice zette dan ineens het volume uit om mijn zangkwaliteiten te bewonderen. Zo werd zij een van de eerste die mijn talent ontdekte en was een van de eerste fans geboren 😉
Na deze stimulans ging het balletje (of de microfoon) langzaam rollen! Want ook bij vrienden stond ik te zingen op feestjes en partijen. We zetten dan een bierkratje op zijn kop, pakte de drum-microfoon van de vader van een goede vriend en.. het feest kon beginnen!
Dit bleef niet bij een keer, want iedereen was zo enthousiast dat ze er geen genoeg van konden krijgen.

Het zingen en entertainen sloeg dus aan! En van het een komt het ander.
Ik nam zangles en investeerde steeds meer in mijn hobby. Wat begon met meezingen op liedjes groeiden al snel uit naar het zingen van covers en meezingers van diverse genres middels orkestbanden.
Toen ik echter in een zaal – kroeg op een huwelijksfeest zong was het enthousiasme groot en werd ik direct terug gevraagd. En zo werd een nieuwe artiest geboren in Brabant.. zanger Niels van Kollenburg;-)

Zanger Niels van Kollenburg – het repertoire

Als (Nederlandstalige) zanger blijft mijn repertoire natuurlijk groeiende. Met zowel eigen repertoire als een gezellige feestmuziek en meezingers maken we er samen een leuk feestje van! Na mijn debuutsingle ‘Waar ik voor leef’ is onlangs is mijn nieuwe plaat ‘Jij laat me zweven‘ uitgebracht onder label PartyBob van Berk Music. Een lekker vrolijke en catchy dansplaat die gemakkelijk mee te zingen is. 

Verder bestaat mijn repertoire uit allerlei covers in diverse genres van levenslied of smartlap tot Nederpop en -rock. En dat zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Dit varieert van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, Van Dikhout tot Django Wagner of Andre Hazes (Jr). Maar kan even goed een sixty van Tom Jones of Roy Orbinson zijn.

Je kunt me niet alleen boeken in de regio Tilburg / Den Bosch (o.a. Udenhout, Tilburg, Berkel-Enschot, Oisterwijk, Loon op Zand, Vught, Helvoirt, Haaren) maar in heel Brabant en daar buiten.

Kortom, voor ieder wat wils. Gezellig en betaalbaar! Heb jij een verjaardag, tuinfeest, bruiloft, examenfeest, personeelsfeest, braderie, hollandse middag/avond of een ander feest of gelegenheid bij je thuis, in een zaal / kroeg, feesttent of wat dan ook?
Neem vrijblijvend contact op voor een leuke betaalbare artiest!