Biografie zanger Niels

Een sympathieke Brabander

Niels van Kollenburg is geboren in ‘s-Hertogenbosch.
Hij woonde destijds met zijn ouders en broer in Vught, naast Den Bosch.
Al snel verhuisde ze naar Udenhout; een gezellig Brabants dorpje in de gemeente Tilburg, vlakbij Oisterwijk. In dit pittoreske Udenhout is deze sympathieke Brabantse artiest dan ook opgegroeid. Na een aantal jaren in Biezenmortel en de stad Tilburg zelf gewoond te hebben is hij terug bij zijn roots.
Feestzanger Niels van Kollenburg, een echte Brabantse zanger dus!

Van zingen tot zanger..

Zanger Niels van Kollenburg uit Tilburg

De liefde voor muziek was er  natuurlijk altijd al, maar de muzikaliteit (lees: het zingen) kwam bij de Brabantse artiest naar boven rond zijn 18e levensjaar.
Ik kreeg toen een heel leuke job bij een professioneel geluidsverhuurbedrijf uit Tilburg. Daar verzorgden we het geluid voor diverse bekende Nederlandse artiesten, zoals feestzanger Alex en Django Wagner bijvoorbeeld. Zo kwam ik van dichtbij in aanraking met het feestgehalte van Nederlandstalige feestmuziek en dat vond ik direct heel erg gezellig! Met het meezingen en dansen groeide ook mijn passie voor het zingen en entertainen. Ik ontdekte een kwaliteit!

In die periode was Niels bezig met behalen van zijn rijbewijs. Ook zijn rij-instructrice had hij met dit ‘aanstekelijke virus’ aangestoken en op haar verzoek nam de zanger – entertainer een leuke verzamel-CD met Nederlandstalige (volks)muziek mee.
‘Het waren echt van die lekkere meezingers. Als we dan aan het zingen waren, zette mijn rij-instructrice ineens het geluid uit. Maar ik zong dan natuurlijk zonder erg gewoon door.. haha’ lacht Niels.
Zo werd zijn rij-instructrice een van de eersten die het talent van deze sympathieke Brabantse artiest ontdenkte.

Na deze stimulans begon het balletje (of de microfoon) te rollen. Want ook bij vrienden stond de zanger al snel te zingen op allerlei feesten en partijen. ‘We zetten dan een bierkratje op zijn kop, ik kreeg van iemand een drum-microfoon in m’n handen gedrukt en dan kon het feest beginnen! Al snel kon ik niet meer op een feestje komen zonder dat er binnen no-time mensen op me af kwamen met de vraag of ik alsjeblieft een liedje wilde zingen’ aldus Niels.
De mensen waren enthousiast, het aantal fans groeide en daarmee kwamen ook de eerste boekingen binnen.

Het zingen en entertainen sloeg dus aan. En van het een komt het ander.
Niels nam zangles -in eerste instantie bij Wim Koevoets op het Factorium in Tilburg en investeerde steeds meer in het zingen.
Later werd Niels van Kollenburg gecoached door Vocal Center (bekend van o.a. Armin van Buuren / André Hazes en tv programma’s als X-Factor en The Voice of Holland).
‘En ach, een beetje gek en gezellig doen op zijn zat er altijd al in.’ zegt Niels. Zo lalde hij van meet af aan graag met zijn vrienden mee tijdens de Toppers concerten in de Johan Cruijf ArenA.
Maar het was in zijn eigen Udenhout waar Niels na een optreden voor familie op een huwelijksfeest direct werd terug gevraagd. En zo werd een nieuwe artiest geboren in Brabant.. feestzanger Niels van Kollenburg 😉

Zanger Niels van Kollenburg – zijn repertoire

Als (Nederlandstalige) zanger blijft mijn repertoire natuurlijk groeiende. Met zowel eigen repertoire als gezellige feestmuziek, meezingers en klassiekers. Kortom met de hits van toen en nu maken we er samen een leuk feestje van!
Na mijn debuutsingle ‘Waar ik voor leef‘ volgde de catchy dansplaat ‘Jij laat me zweven‘ – beide door Niels zelf geschreven. Met een mooie bijpassende videoclip die opgenomen is aan de Piushaven in Tilburg met gave shots op het dak van Restaurant RAK en in een sloep van Tilburg te Water. Wegens het succes is kort daarna Niels zijn nieuwe feestplaat ‘Geweldig‘ uitgebracht onder PartyBob label, onderdeel van Berk Music.

Jij bent the One‘ is zijn nieuwste single, een veelbelovende eigentijdse zomerplaat. Nu overal te streamen, dus oordeel vooral zelf.

Je kunt Niels onder andere beluisteren en volgen op Spotify, Deezer, Apple Music, YouTube en aanvragen bij alle horeca gelegenheden en DJ’s in het land.
En natuurlijk hoor je zijn muziek regelmatig voorbij komen op diverse leuke radiostations waaronder RadioNL en vele gezellige lokale stations, ook online. En op TV o.a. bij TV Oranje en Het Artiestenfestival.

Verder bestaat het repertoire uit covers in diverse genres. Van volksmuziek, levenslied of smartlap tot Nederpop en -rock. Maar naast Nederlandstalig ook Engelstalig en zelfs Spaanstalig. Dit varieert van bijvoorbeeld Blof, De Dijk, Van Dikhout tot Django Wagner of Andre Hazes (Jr). Maar voor een sixty van Tom Jones of Roy Orbinson draait Niels zijn microfoon zeker niet om!
En niet te vergeten natuurlijk actuele hits zoals De Toreador, Ik ga zwemmen en Ons Moeder Zeej nog van Jan Biggel!

Kortom, voor ieder wat wils; gezellig & betaalbaar!
Niels van Kollenburg is door het hele land te boeken of huren.

Neem direct vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!